5.8.-7.8.2016 IV. ročník Mermoriálu Roberta Jakoubka - mezinárodní všestranné zkoušky výmarských ohařů CACIT, CACT

09.08.2016 21:04
Ve dnech 5.8.-6.8.2016 se konal při příležitosti 50. výročí založení Klubu chovatelů výmarských ohařů v pořadí IV. Ročník Memoriálu Roberta Jakoubka – mezinárodní všestranné zkoušky výmarských ohařů CACIT , CACT. Pořádal se v Třeboni, v nádherném prostředí Schwarzenberské hrobky.
Tuto vzpomínkovou a vysoce společensky postavenou akci, pořádanou pouze jednou za 5 let, jsem šla již podruhé. Poprvé v roce 2011 s Ginou (číslo losu 1) a tentokrát s její dcerou Carrie Love de Donawitz „Ryan“(číslo losu 11). Dnes, když jde stále cítit ta ohromná únava po třech dnech v plném nasazení a při myšlenkách, které se mi honí hlavou je těžké hledat slova. Neustále se musím pozastavovat nad tím, jak jsem si při závěrečném slavnostním nástupu v roce 2011 slibovala účast za dalších 5 let s Rájou. A ono se to podařilo, dokonce jsme společně uspěly více než dobře, protože tuto soutěž dokončilo pouze 12 psů z 22 nastoupených.
Ryan si vedla velmi dobře, své první všestranné zkoušky a ještě takto náročné, zvládla naprosto úžasně ve III. ceně (díky limitním známkám) se 432 body a CELKOVÝM 6.MÍSTEM. Nádherná záležitost vzhledem k tomu, že jsem s Ginou na předešlém MRJ skončila také na 6.místě se 453 body a v I.ceně. Tenkrát dokončilo také jen 14 psů.
Celkově patřila tato akce k perfektně zorganizované s velmi těžkými terény, což se odráželo na výkonech psů, ale to ke zkouškám patří. Zvěře bylo dost na poli, na vodě i v lese a psi měli šanci ukázat co v nich je. 
Já si odnáším další zkušenost, další nádhernou vzpomínku s mojí milovanou, tentokrát Rájou. Díky těmto vzpomínkám se pro mne stávají nesmrtelné a legendární….Po takhle těžké soutěži si zpětně přehrávám naše začátky poslušnosti, aportů, začátky šoulačky, ochoty na vodě, vlečky s liškou, atp. Nebylo to chvílemi jednoduché, stálo nás to moře času, energie a potu, ale neměnila bych ani jednu vteřinu toho času, naopak mi je líto, že se to už nevrátí…Jsem na ni nesmírně hrdá, že to semnou absolvovala a že jsme společně zažily něco tak náročného a úžasného.

V neděli 7.8.2016 se konala Mezinárodní klubová výstava, kde se dařilo našim odchovánkům:
- Future Favour de Donawitz – VÝBORNÝ 2, krásný výsledek v plně obsazené třídě 12 mladých psů
- Cartier Love de Donawitz – V3/6, třída vítězů
- Carrie Love de Donawitz – za opotřebovaný chrup velmi dobrá (naše první) , třída pracovní
- Coreen Love de Doawitz – podle pana rozhodčího má mělký hrudník a je dobrá 
- Caramel Love de Donawitz – V3/12, třída pracovní
- Duke´s Lucky Star de Donawitz – V2, res. CAC/12, třída pracovní

Zúčastnili jsme se i soutěže o nej chovatelskou skupinu a já jsem ráda, že jsme ji opět běželi v plném počtu a s našimi nejlepšími máme krásnou vzpomínku! Marodům, kteří nemohli běžet posíláme pusinu na uzdravení.

Za fotky děkuji Adam Simandel, Kateřina Lisová, Izabela Biernacka, Jana Helešicová a Tereza Křížová. :-)
   
   
Future Favour de Donawitz "CHARLIE" 
Future Favour de Donawitz "CHARLIE" - výborný 2
Charlie v pohybu
Duke´s Lucky Star de Donawitz "RUFUS" - res.CAC

Caramel Love de Donawitz "TYLER" - výborný 3
Coreen Love de Donawitz
CHOVATELSKÁ SKUPINA
 
 
***********************************************************************************************************************************************************************************

—————

Zpět